Haberler

02 Haziran 2015

Afganistan Aziz Afgan Okulu Yeni Sınıf ve Laboratuvarlarına Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından mülteci akını nedeniyle derslik sıkıntısı çeken, Aziz Afgan Okulu’nun yedi sınıflık B bloğu onarılarak hizmete açıldı.

TİKA, Afganistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle Afganistan’da eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA projelerine bir yenisini daha ekleyerek Aziz Afgan Okulu’nun yedi sınıflık B bloğunun onarımını tamamlayarak hizmete açtı. Proje kapsamında Aziz Afgan Okulu’nun yedi sınıflık B bloğu onarılarak söz konusu okula, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kuruldu ve 300 adet öğrenciye sıra masası temin edildi.

Aziz Afgan Orta Okulu’nda 5.000 öğrenci üçlü vardiya ile 40 sınıfta eğitim görüyor. Söz konusu okula bu yıl 500 yeni öğrenci daha eklendi. Afganistan’ın muhtelif vilayetlerinden  mülteci akınına uğrayan Kabil’de okula başlayan öğrencilerin sayısı arttı. Söz konusu projenin teslim törenine Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısının müşavirleri Sancar Karger, Fazıl Ahmet Burget,  Bölge Eğitim Müdürü Fahruddin Yusufzai, Aziz Afgan Okulu Müdürü Leyhuma Ensari, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Aziz Afgan Okulu Müdürü Ensari, yapılan yardımları takdir ederek gerek yeni açılan dersliklerin ve gerek labaratuarların okulda sürdürülen eğitim faaliyetlerinin kalitesini arttırdığını ve bu okulun bölgede ki iyi okullardan birisi haline geldiğini belirtti. TİKA Koordinatörü Şahin ise TİKA olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için gençlerin iyi bir eğitimden geçmesinin şart olduğuna inandıklarını belirterek, her sektörde olduğu gibi Türkiye’nin yardımlarının artarak süreceğini söyledi.

Bölge Eğitim Müdürü Yusufzai de yaptığı konuşmada yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek laboratuvarların, sıra masa ve sınıfların korunması için öğrencilere nasihat ve tavsiyelerde bulundu. Yapılan yardım ile günde 900 çocuk modern ve yeni döşenmiş sınıflarda okuyacak ve 5 bin çocuk kurulan üç laboratuvardan istifade edecek. Törenin ardından öğrencilerle sohbet edilerek öğrencilere Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Ardından TİKA tarafından kurulan kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları gezildi.

 

            

 

Sonraki Haber

Vulkaneşti Bölge Hastanesi’nde Oftalmoloji Ameliyatları TİKA’nın Desteğiyle Gerçekleştiriliyor

Moldova Gökoğuz Yeri’nde hizmet veren “Mustafa Kemal Atatürk” Vulkaneşti Bölge Hastanesi’ne temin edilen fakoemülsifikasyon cihazı ile katarakt başta olmak üzere çok sayıda oftalmoloji ameliyat gerçekleştiriliyor. TİKA’nın destekleriyle 2009 yılında yenilenen ve “Mustafa Kemal Atatürk” adı...