Haberler

15 Ekim 2015

TİKA Karadağ’da 10 Bin Ailenin Temiz Suya Erişimini Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Karadağ’da 2007 yılından bu yana gerçekleştirdiği su sanitasyonu projeleriyle, Karadağ genelinde yaklaşık 10 bin ailenin temiz suya kavuşmasını sağladı.

TİKA tarafından Karadağ'da gerçekleştirilen su kaynaklarının ıslahı ve su sanitasyonu projeleri ile, Plav, Rojaye, Byelo Polye ve Plevle şehirlerinde  ihtiyaç duyulan bölgelerde içilebilir su ihtiyacının giderilmesi sağlandı.

Sözkonusu projeler çerçevesinde; 13.000 nüfuslu Plav şehrine 2 km'lik yeni su isale hattı döşenerek yeni kaynaktan tüm şehrin temiz suya ulaşımı temin edildi. Yine 22.000 nüfuslu Rojaye şehrinde Rojaye Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje çerçevesinde şehrin su isale hattı yenilendi. Plevlya şehrine bağlı Vidre bölgesi içme suyu isale hattı yapımı, Biyelo Polye'ye bağlı Gubavaç bölgesi içme suyu şebekesinin tadilatı, Rojaye'ye bağlı Pluntse ve Haliloviçi bölgelerine su rezervuarlarının yapımı projeleri ile de özellikle şehirden uzak olan bölgelerdeki su kaynaklarının iyileştirilmesi temin edildi.

Karadağ’da ciddi sağlık sorunlarına yol açan eski asbestli su borularının değiştirilmesi ve var olan su kaynaklarının rehabilite edilmesi, temiz suyun halka ulaştırılması konusunda öncelikli projeler arasında yer alıyor. 2007 yılından bu yana TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu su sanitasyonu projeleri ile, Karadağ’ın genelinde 10 bin ailenin içilebilir temiz su ihtiyacı giderilmiş oldu.

Sonraki Haber

Liderlik Okulu Projesi’nde Katılımcılar Sertifikalarını Aldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle coğrafi ve kültürel yakınlığımız bulunan ülkelerdeki bürokratlara yönelik düzenlenen Liderlik Okulu Eğitim...