Haberler

20 Ekim 2015

Lübnan Başbakanı Salam, “Türkiye Bizim Büyük Abimiz, Kardeşimizdir”

Çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere Lübnan’a çalışma ziyaretinde bulunanTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Süreyya Polat ve beraberindeki heyet Lübnan Başbakanı Tammam Salam tarafından kabul edildi.  

TİKA, Lübnan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunmak Lübnan’a çalışma ziyaretinde bulunan TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat ve beraberindeki heyet Lübnan Başbakanı Tammam Salam tarafından kabul edildi.  Son derece olumlu bir atmosferde geçen görüşmede karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. İşbirliğinin daha da artırılması konusunda mutabakata varıldı.

TİKA Beyrut Koordinatörü Sayın H. İbrahim Erbir’in projeler ile ilgili bilgilendirme yaptığı toplantıda, Lübnan Başbakanı Salam, TİKA’nın Lübnan’daki faaliyetlerini yakinen takip ettiğini, yürütülen projelerden çok memnun olduğunu belirtti. Lübnan Başbakanı Salam,  ayrıca konuya verdiği önemi göstermek açısından TİKA'nın faaliyetleri esnasında doğabilecek problemlerin ivedilikle çözülebilmesi ve faaliyetlerin daha sağlıklı yürütülmesi için, başbakanlık bünyesinde bir yetkiliyi doğrudan TİKA ile çalışması için görevlendirdiğini ifade etti.

Lübnan’ın sorunlarının da gündeme geldiği görüşmede, Lübnan Başbakanı Salam, özellikle Lübnan’ın Kuzeyinde daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirtmiş ve TİKA’nın faaliyetlerini burada yoğunlaştırması isteğinde bulundu. Yaklaşık kırk dakika süren toplantıda Lübnan Başbakanı Salam, kurumlar arasında sürekli diyalogun sağlanarak koordineli çalışmalarda bulunulması gerektiğine vurgu yaptı. TİKA’nın Lübnan’da gerçekleştirdiği faaliyetlerine destek vereceklerinin sözünü veren Lübnan Başbakanı Salam, bunun kendileri için bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Türkiye ile Lübnan arasında eğitimden sağlığa hemen her alanda var olan tarihi bağların, zaman zaman kesintiye uğramasına ragmen, güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Lübnan Başbakanı Salam, “Türkiye; bizim büyük abimiz, kardeşimizdir. Biz Türkiye’den her türlü desteği alıyoruz. TİKA’nın buradaki faaliyetleri bunu ispatlamaktadır.” dedi.

Sonraki Haber

Balkanlarda Bektaşilik ve Bektaşi Edebiyatı Uluslararası Sempozyumu Kosova’da Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve Balkan Türkoloji Araştırmaları Merkezi (BALTAM) tarafından düzenlenen Balkanlarda Bektaşilik ve Bektaşi Edebiyatı Uluslararası Sempozyumu Kosova’nın Prizren şehrinde gerçekleştirildi. Bektaşilik ve Bektaşi...