Haberler

25 Aralık 2015

TİKA Tuzhurmatu’da Türkmenlerin Yanında

 

Kuzey Irak’ta Selahattin İli Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen çatışmalardan zarar gören Türkmenlere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gıda ve malzeme yardımında bulunuldu. 

Kuzey Irak’ta terör mağduru olan başta Türkmenler olmak üzere bölgede yardım bekleyen insanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik muhtelif yardım malzemeleri TİKA tarafından temin edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Selahattin İli Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen çatışmalardan dolayı Türkmenlerin evleri kullanılmaz hale gelmişti. Yaklaşık 300 ailenin mağdur olduğu Tuzhurmatu ilçesinde yaşayan ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında Irak Türkmen Cephesi (ITC) Selahattin ili Başkanlığı tarafından Erbil Başkonsolosluğu aracılığıyla TİKA’ya insani yardım talepleri bildirilmişti. Bu doğrultuda Türkmenler için 150 adet ev tipi ocak, 75 adet soba, 300 ailelik muhtelif gıda malzemeleri dağıtımı gerçekleştirildi.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler Kerkük’ün 70 kilometre uzağında yer alan Tuzhurmatu ilçesinde ITC Selahaddin İli Başkanı Hethem Muhdaroğlu, Erbil Başkonsolosu M. Akif İnam, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Kızılay Erbil Delegasyon Başkanı Şafak Lostar ve TİKA yetkililerinin katılımı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş, Türkiye’nin TİKA eliyle Türkmen halkının yanı sıra tüm dünyada din, dil, ırk gözetmeksizin mazlumların yanında olacağını ifade etti.

ITC Selahaddin İli Başkanı Hethem Muhdaroğlu ise TİKA ve Kızılay’ın bölgeye yaptığı yardımlarından dolayı müteşekkir olduklarını ve insani yardım kapsamında bu güne kadar 30 tırdan fazla yardım geldiğini belirtti. ITC Selahaddin İli Başkanı Muhdaroğlu, ayrıca insani yardımda tek yardım yapan devletin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu açıkladı.

Türkiye, ilgili tüm kuruluşları ile Irak ve Suriye’de bulunan kardeş Türkmen halkının yaralarını sarmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

Sonraki Haber

Yenilenen Başçarşı Meydanı Açıldı

Altyapısı ve zemini yenilenen, özel olarak ışıklandırılan "Saraybosna'nın kalbi" tarihi Başçarşı Meydanı törenle açıldı. "Saraybosna'nın kalbi" olarak nitelendirilen tarihi Başçarşı Meydanı, yapılan restorasyon ve ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından törenle açıldı. Bursa'nın Osmangazi ve Saraybosna'nın Stari...