Haberler

14 Mart 2016

TİKA’nın Azerbaycan’da Eğitim Desteği Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle, İstanbul Kültür Üniversitesinde düzenlenen 12. FLL Robot ve Proje yarışmasına katılan Bakü Türk Anadolu Lisesi’nin AZERTÜRK robot takımı şampiyonluk kupasını kazandı.

TİKA Azerbaycan’da faaliyetlerine devam ediyor. Her yıl farklı bir temayla dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen yarışma bu sene “Çöpe Çözüm Çöple Çözüm” temasıyla gerçekleştirildi. Yarışma düşünen, sorunlara farklı çözüm yolları bulmaya çalışan, takım çalışmasının önemini kavramış binlerce öğrenciyi bir araya getirdi. Gaziantep- Bursa- İzmir- Ankara ve İstanbul’da toplam 255 takımın katılımıyla gerçekleşen yerel turnuvalarda öğrenciler sonucun değil sürecin önemli olduğu bilinciyle aylardır sürdürdükleri çalışmalarını sunma ve paylaşma imkanı buldular.

TİKA BAKÜ Program Koordinasyon Ofisi, ulusal final yarışmalarının sonucunda ülke birincilerinin Amerika’ya, ikincilerin İspanya’ya, üçüncülerin ise Avustralya’ya gideceği yarışmada İstanbul Yerel Turnuvasında şampiyon olan AZERTÜRK robot takımının aynı başarıyı tekrar elde ederek Azerbaycan’ın gururu olmasını temenni ettiklerini belirtti.

TİKA BAKÜ Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri İstanbul’da düzenlenecek olan ulusal turnuvada Azerbaycan’ı ve Bakü Türk Anadolu Lisesi’ni temsil edecek olan Lisesi’nin AZERTÜRK robot takımı sorumlu öğretmenleri Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Durak, Fizik Öğretmeni Zafer Kılınç ve takım üyeleri Murad Çadır, Fahreddin Efendi, Azim Hasanov, Gültekin Memmedli, Nezrin Sanılı, Ayşen Memmedova, Selbi Emiralizade  ve Teymur Memmedzade ’yi tebrik ettiler.

Sonraki Haber

Liberyalı Heyete Otobüs İşletme Yönetimi ve Bakımı Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Liberya Milli Ulaşım İdaresi (National Transit Authority, NTA) işbirliğinde 10 kişilik teknik heyete otobüs işletme yönetimi ve otobüs bakımıyla ilgili eğitim programı düzenlendi. TİKA, İstanbul Elektrik Tramvay...