Haberler

08 Ağustos 2016

Yenikapı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Sırbistan’dan Destek

7 Ağustos akşamı İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek amacıyla eş zamanlı olarak Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi şehirlerinden Novi Pazar’da da bir destek mitingi düzenlendi.

Türkiye Dostları Topluluğu adlı sivil inisiyatif tarafından organize edilen ve Sancak bölgesinin tüm belediyelerinden yoğun katılımın gözlendiği organizasyonda Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi dev ekrandan canlı olarak verildi.

Novi Pazar meydanında bir araya gelen ve Türk halkına destek sloganları atan binlerce katılımcıya Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay’ın mesajı okundu. Belgrad Büyükelçisi, Türkiye’ye destek amacıyla düzenlenen mitinge katılanlara teşekkürlerini iletti. Bozay’ın Türkiye ile Sırbistan arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunun bu miting ile bir kez daha görüldüğünü kaydettiği mesajının yanı sıra Boşnak Milli Konseyi ile Sancak bölgesinin önde gelen siyasi partileri olan SDA, SDP ve BDZS’nin de demokrasi şehitlerini anma ve milli iradeye destek mesajları sahneden okundu.

Türkiye Dostları Topluluğu temsilcilerinden Nafilj Sejdovic yaptığı konuşmada demokrasinin temellerini ve halkın iradesini desteklemek amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek Türkiye'nin Sırbistan'a verdiği desteğin son derece büyük ve önemli olduğuna dikkat çekti. Sejdovic, Boşnak halkın Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü; Sancak Bölgesinin ise iki ülke arasındaki işbirliğinin kapısı olduğunu vurguladı. 

Darbe girişiminin olduğu gün İstanbul’da Köprü’de bulunan bir öğrenci ise o gün yaşananları meydanda bulunanlar ile paylaştı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için edilen dua ile miting son buldu.

Svetionik Derneği Başkanı Muhammed Demiroviç’ten Türkiye’ye dua: "Allah'ım nasıl ki Sevgili Peygamberin Aleyhisselam Bedir'de “Ya Rabbi bugün bu bir avuç Müslüman da helak olursa, sana bundan sonra yeryüzünde kulluk edecek kimse kalmayacak! Ya Rabbi bize müjdelediğin yardımı gönder, müjdelediğin zaferi nasip et!” diye Sana dua ettiyse biz de buradan "Ya Rabbi! İslam Alemi'nin tek umudu olan Türkiye helak olursa senin dinine kim sahip çıkacak!? Ya Rabbi! İslam Alemi'nin tek umudu olan Türkiye helak olursa dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara kim sahip çıkacak!? Ya Rabbi! İslam Alemi'nin umudu olan Türkiye helak olursa İslam Alemi'nin öksüzü Filistin'e kim sahip çıkacak!? Ya Rabbi! İslam Alemi'nin tek umudu olan Türkiye helak olursa Suriyeli mültecilere kim sahip çıkacak!? Ya Rabbi! İslam Alemi'nin tek umudu olan Türkiye helak olursa Müslümanların dertlerine kim derman olacak!? Ya Rabbi! İslam Alemi'nin tek umudu olan Türkiye'yi koru ya Rabbi!" diye Sana dua ediyoruz."

 

Sonraki Haber

Tiran'da Türkiye'deki Demokrasi ile Dayanışma Forumu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek ve Türkiye'ye destek amacıyla Arnavutluk’un başkenti Tiran'da Türkiye'deki Demokrasi ile Dayanışma Forumu düzenlendi. ALSAR Derneği öncülüğünde, ülkedeki 16 sivil toplum kuruluşun desteğiyle Tiran'daki bir otelde düzenlenen foruma, Türkiye'nin Tiran...