Haberler

12 Ekim 2016

Sudan’da 25 Bin Öğrencili Faşir Üniversitesi’ne Haberleşme Altyapısı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan’ın Kuzey Darfur Eyaletinin Başkenti Faşirde bulunan El Faşir Üniversitesi rektörlük binası, konferans salonu, IT bölümü, Tıp fakültesi birimlerinin elektrik-elektronik haberleşme altyapısı yenilenerek donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda özellikle eğitim alanında önemli projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda Sudan’da eğitim alanında birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Sudan’ın Kuzey Darfur Eyaletinin Başkenti Faşirde bulunan El Faşir Üniversitesi rektörlük binası, konferans salonu, IT bölümü, Tıp fakültesi birimlerinin elektrik-elektronik haberleşme altyapısı yenilenerek donanım desteğinde bulunuldu.

Tam ve yarı zamanlı toplam 25.000 öğrencinin eğitim gördüğü El Faşir Üniversitesi’nde özellikle Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi mezunları Sudan’da aktif kurum ve kuruluşlarda önemli hizmetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede söz konusu üniversitenin elektrik-elektronik haberleşme altyapısı yenilenen birimlerinin ve bu birimlere yapılan donanım desteği düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

El Faşir Üniversitesi Rektörü Prof. Abdulvahab Yusuf, TİKA tarafından temin edilen donanım desteğinin üniversitelerindeki önemli bir eksikliği tamamladığını belirterek, bunun yanında yenilenen altyapı ile sistemin bir bütün halinde devreye alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Söz konusu projenin hayata geçirilmesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ileten El Faşir Üniversitesi Rektörü Prof. Abdulvahab Yusuf, Türkiye’nin TİKA aracılığı ile Sudan’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetleri dikkatle izlediklerini, özellikle 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda daha da aktif faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm Türkiye’ye muhabbetlerini dile getiren El Faşir Üniversitesi Rektörü Prof. Abdulvahab Yusuf, uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin başarılarının kendilerini de gururlandırdığını, üniversiteye TİKA’nın desteğinin artarak devam etmesini istediklerini söyledi. 

TİKA Hartum Program Koordinatörü Celalettin Güngenci de törende yaptığı konuşmada TİKA’nın imkanları ölçüsünde Sudan’daki hemen hemen tüm eyaletlerde ve sektörlerde faaliyette bulunduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Afganistan Cevizcan’da Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da Cevizcan Kadın İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim, Bilgisayar, Dikiş, Mefruşat ve Nakış alanlarında Meslek Edindirme Kurslarını tamamlayan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.  Cevizcan Kadın İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen mezuniyet...