Haberler

23 Aralık 2016

Lübnan’da Orta Doğu ve Dünyayı Değiştiren Yıl: 1516 Sempozyumu’na Destek

Osmanlı Devleti’nin Bilad-ı Şam bölgesini fethinin 500. yıldönümü sebebiyle düzenlenen ‘’Orta Doğu ve Dünyayı Değiştiren Yıl: 1516’’ başlıklı sempozyum Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Beyrut’ta gerçekleştirildi.

TİKA faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda faaliyet coğrafyasında sempozyum, panel gibi programları da destekleyen TİKA’nın katkılarıyla, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Osmanlı Devleti’nin Bilad-ı Şam bölgesini fethinin 500. yıldönümü sebebiyle düzenlenen ‘’Orta Doğu ve Dünyayı Değiştiren Yıl: 1516’’ başlıklı sempozyumu gerçekleştirildi.

TİKA, T.C Beyrut Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen sempozyuma Türkiye, Katar, Mısır, Sudan, Lübnan ve Amerika’dan çok sayıda akademisyen katıldı. Sempozyum T.C Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in açılış konuşmaları ile başladı.

Orta Doğu ve Dünyayı Değiştiren Yıl: 1516’ başlıklı sempozyumda Himmet Taşkömür’ün (Harvard Üniversitesi) ‘Law and Politics in Sixteenth Century Damascus’,  Amina Elbendary’nin (Kahire Amerikan Üniversitesi) ‘The Ottomans from the Perspectives of Common People and Everyday Life’, Michael Provence’in (California Universitesi, San Diego) ‘From Whence Came 400 Years of Turkish Occupation? Mid-century Arab Histogriography and Shraed and Ottoman Past’ gibi konularda yaptığı sunumlar ile Osmanlı Devleti’nin Orta Doğu’yu fethi ile bölgenin medeniyetine ve halkına sağladığı katkılar konuşuldu. 

Sonraki Haber

Namibya’da Mangetti Dune İlkokulu’na Yemekhane İnşa Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’da Tsumkwe Bölgesi San Toplulukları Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Tsumkwe ile Grootfontein bölgeleri arasında bulunan Mangetti Dune İlkokulu’na yemekhane inşa edildi. Namibya’nın Otjozondjupa Bölgesi’nde bulunan Tsumkwe şehri...