Haberler

06 Ocak 2017

Gambiyalı Sporculara Judo Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Judo Federasyonu işbirliğinde Ankara Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)’da Gambiyalı sporculara eğitim programı düzenlendi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle spora ve sporcuya destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ve Türkiye Judo Federasyonu işbirliğinde Ankara Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)’da Gambiyalı sporculara Judo eğitim verildi.

TİKA’nın katkılarıyla düzenlenen eğitim programı kapsamında 6 Gambiyalı sporcu Ankara TOHM’da 10 günlük eğitim gördü. Eğitimlerini tamamlayan sporcular Ankara TOHM’da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Program çerçevesinde, Gambiya Judo Federasyonu bünyesindeki sporculara teknik konularda eğitim verilmesinin yanı sıra Türk sporcular ile birlikte katıldıkları eğitimler sayesinde Türkiye’nin tecrübe paylaşımı konusundaki desteği en üst seviyede sağlanmış oldu.

Program sonunda Gambiyalı sporcular, Türk sporcular ile gerçekleştirilen eğitimin sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağladığını belirtmiş ve eğitime katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. TİKA’nın, Gambiya’da sporun geliştirilmesine karşılıklı işbirliği yoluyla katkı sağlaması Türkiye ve Gambiya arasındaki dostane ilişkilerin daha üst seviyeye taşınmasını sağlıyor. TİKA’nın katkılarıyla, Türkiye’de düzenlenen eğitimler sayesinde Gambiya’da spor alanında teknik eksikliklerden kaynaklanan sorunların çözülmesi için önemli adımlar atılıyor.

Sonraki Haber

Filistin’de Uyuşturucu ile Mücadeleye TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistin’de Uyuşturucu ile Mücadele Acil Durum Hattı Ofisine donanım desteğinde bulunuldu. Filistin’de gençler arasında uyuşturucu kullanımının günden güne arttığı gözlemleniyor. Bu artış bölgede var olan İsrail işgalinin...