Haberler
10 Mart 2017Pakistan'da Türkiye'nin FETÖ Mücadeleleri Paneline Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destekleri ile Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) işbirliğinde "Pakistan'da Türkiye'nin FETÖ Mücadeleleri" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.
TİKA’nın kardeş ülke Pakistan ile birçok alanda işbirliği programlarını uyguladığı ve Pakistan’ın Güney Asya’daki en sıkı ilişkiler içerisinde stratejik bir ortağı olduğu biliniyor. İşbirliği programları çerçevesinde başta ülkemize ve genel olarak dünyanın birçok yerinde bir tehdit aracı olarak faaliyetlerini sürdüren FETÖ ile mücadelenin ehemmiyetine binaen küresel çapta çalışmalar aktif olarak yürütülüyor.
Terör, uluslararası bir suç olup kardeş Pakistan’ın da yıllardır bu konudaki başarılı mücadelesi her zaman takdirle karşılanıyor. FETÖ’nün de bir terör örgütü olmasıyla birlikte, Pakistan’da bu örgütle olan mücadelesinde yapılan çalışmaların gün yüzüne çıkarılması konusunda gerekli adımların atılması ve kamuoyunun doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmesine yönelik organizasyonlara ihtiyaç duyuluyor.
Bu bilgilendirme faaliyeti kapsamında GASAM, (FSMVÜ) ve TİKA işbirliğinde “Pakistan'da Türkiye'nin FETÖ Mücadeleleri” konulu bir panel düzenlendi. Birçok misafirin de katıldığı panelde konuşmacı olarak Başbakanlık Müşaviri Doç Dr. Kudret Bülbül, Gazeteci Kemal Gümüş, Öğretim Görevlisi Süreyya Aydın ve Pakistan'dan Strateji Uzmanı Muhammad İbrahim Qazi ile Avukat Muhammad Sohail Sajid davet edildi. TİKA Başkanlığından da Güney Asya Masası Koordinatörlüğü ile Pakistan Masasından ilgili uzmanların katılımı sağlandı.
İki ülke arasındaki bağların ve gücünün sıkça dile geldiği panelde, FETÖ ile mücadelede ülkelerin uygulayabileceği stratejik adımlar, tecrübeler ve öneriler konuşuldu. Pakistanlı misafirler tarafından son günlerde Pakistan Hükümeti ile Pakistan halkı nezdinde yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler konusunda bilgiler paylaşıldı. Türkiye’de yaptığı sinsi planlarının yanı sıra, FETÖ örgütünün son yüzyılda Türkiye’nin dışında tüm dünya için de bir tehdit aracı olduğu ve bu konuda ciddi çalışmalara ihtiyaç duyulduğu örnekler verilerek anlatıldı. Türkiye’nin dışından da bakıldığında bu terör örgütünün diğer malum örgütlerden farklı olarak tüm teknolojik araç ve gereçleri konjonktüre dayalı profesyonel taktik savaş içerinde faaliyetlerini yürüttüğü, bu kapsamda aynı şekilde profesyonel çalışmalarla mücadele edilmesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
Panel, GASAM’ın FSM Vakıf Üniversitesi ile bir yol haritası çizilerek mücadelenin bu stratejiye uygun bir şekilde Türkiye’deki TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) başta olmak üzere tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının aktif rol üstlenmesi, FETÖ’nün dünyaya gerçek yüzlerinin tanıtılmasında çalışmalara devam edileceği kararlaştırılarak sona erdirildi.
Sonraki Haber
Kosovalı Çiftçiler TİKA ile Entansif Tarıma Geçiyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Kosova’nın tek Türk Belediyesi olan Mamuşa’da tarımla uğraşan 45 çiftçiye tarım makineleri desteğinde bulundu. Türklerin çoğunlukta olduğu ve Kosova’da Türklerin yönettiği tek Türk Belediyesi olan Mamuşa’da üretim alanlarının artırılması,...