Haberler

09 Mayıs 2017

Nijerli Uzmanlara Tatlı Su Balıkları Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde Nijerli uzmanlara tatlı su balıkçılığı konusunda eğitim verildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Nijer’e yönelik farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde Nijerli uzmanlara tatlı su balıkçılığı konusunda eğitim verildi.

Denize kıyısı olmayan ve balıkçılık faaliyetlerinin yalnızca iç su balıkçılığı alanında yürütülebildiği Nijer’de bu sektörden daha fazla verim alınabilmesine ve böylece gıda yetersizliğinin giderilmesi ile iş olanaklarının genişletilmesine katkıda bulunmak amacıyla Nijerli uzmanlara tatlı su balıkçılığı konusunda eğitim programı düzenlendi.

Nijer Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı uzmanları ile ülkenin balıkçılık kooperatifleri mensuplarından oluşan yedi kişilik heyete Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü idareci ve uzmanları tarafından havuz ve kuluçkahane yapılması ve yönetilmesi, balık besleme, balık hastalıkları, su kalitesi, sazan yetiştiriciliği, kafes balıkçılığı, çiftlik yöneticiliği ve canlı balık nakliyatı ve canlı yem üretimi konularında eğitim verildi.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Tesislerinde gerçekleştirilen program ile Nijerli uzmanlar ülkemiz uzmanlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanma ve tesisteki havuzları inceleyerek tatlı su balıkçılığı üretim sürecinin çeşitli aşamalarında uygulanan tekniklere ilişkin gözlem yapma imkânını buldular.

Programın son günü heyet Konya’ya hareket ederek Tlapia cinsi balıkların üretildiği TORKU Çumra Şeker tesislerini ziyaret ederek Afrika’da çok yaygın olarak tüketilen bu balık türünün ülkemizde hangi tekniklerle üretildiği hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Sonraki Haber

TİKA'nın Ofisi Türkiye'nin Görünürlüğünü Artıracak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), şiddetli kuraklık ve El Nino kasırgasının yol açtığı gıda kriziyle mücadele eden Uganda'ya 32 ton gıda yardımı yapacak. TİKA, çoğunluğunu Güney Sudan’dan gelenlerin oluşturduğu 1 milyondan fazla mültecinin...