Haberler

07 Haziran 2017

Myanmar’da Eğitime Destek

Myanmar’ın Bago Bölgesi Thawardy Kasabasında bulunan Magyikwin Köyü’nde yer alan okul Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.

TİKA Myanmar’da eğitim ve altyapı alanındaki projelerine bir yenisi daha ekledi. Myanmar da eğitim alanında kapasite yetersizliği sebebi ile çoğu kırsal kesimde ilköğretim yerel halkın çabalarıyla devam ediyor. Bago Bölgesi Thawardy kasabasında bulunan Magyikwin köyünde de yerel halkın kendi çabalarıyla ayakta tutmaya çalıştığı yıkılmak üzere olan okul binası yenilendi.

Yangon’a 120 km mesafe uzaklıkta bulunan köyde yaşayan yaklaşık 2500 aile geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Eğitim çağındaki çocuklarının gidebileceği bir ilkokulu bulunmayan köyde, aileleri tarlada çalışan çocukların yararlanacağı anaokulu büyük önem teşkil etmekteydi. Bu ihtiyaç çerçevesinde, 30 yıllık çökmekte olan ahşap yapı yerine beton zeminden çelik konstrüksiyonlu tek katlı bir bina ve çocuk oyun parkı TİKA tarafından yaptırılarak civar köylerle birlikte bölge halkının hizmetine sunuldu.  

Anaokulunun açılışı T.C. Nepido Büyüekelçisi Kerem Divanlıoğlu, Bago Bölgesi Parlamento Üyesi Daw Mu Mu Khin, TİKA Myanmar Koordünatörü Nilüfer Kamer tarafından gerçekleştirildi. Her yıl yaklaşık 100 çocuğa eğitim verilecek olan anaokulunun açılışı bölge halkı ve  yerel yöneticilerce büyük sevinçle karşılandı.

Sonraki Haber

Karadağ Klinik Merkezi Göz Hastalıkları Bölümü TİKA Tarafından Yenilendi

Karadağ’ın en büyük hastanesi konumunda olan Karadağ Klinik Merkezi bünyesinde hizmet veren göz kliniği bölümü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi. Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan ve ülkenin en büyük hastanesi konumunda olan...