Haberler
22 Kasım 2017Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Chowdhury TİKA’yı Ziyaret Etti
Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet TİKA'yı ziyaret ederek Bangladeş’e sığınan Arakanlılara yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Resmi temaslarda bulunmak için Türkiye’de bulunan Bakan Chowdhury ve beraberindeki heyet TİKA’yı ziyaret etti. TİKA’nın Bangladeş’te çok önemli işler yaptığını belirten Choldhury, hem kamplardaki Arakanlılara yönelik çalışmalarından hem de Bangladeş’te yaşanan sel sonrası yapılan gıda yardımından dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
Chowdhury, 25 Ağustos’tan sonra bölgede çok önemli bir insani krizin yaşandığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın, beraberindeki heyet ile birlikte Bangladeş’i ziyaret ettiğinde bütün dünyayı yardıma çağırdığını ve yardımlar için yol açıldığını ifade etti. Kriz sonrası TİKA’nın kamplarda kurduğu mutfaklar ile günde 20 binin üzerinde kişiye yemek dağıttığını belirten Chowdhury, orada 1 milyona yakın insan olduğunu ve bu insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
TİKA’nın sadece Bangladeş’e değil, tüm dünyaya yardım götürdüğünün altını çizen Chowdhury sözlerine şöyle devam etti, “Arakan’da yaşananlar sadece bizim değil, bütün dünyanın ve bütün İslam aleminin problemi. Dolayısıyla bu noktada hep birlikte hareket etmeliyiz. Türkiye olarak da zaten elinizden geleni yaptığınızı biliyor ve teşekkür ediyoruz.”
TİKA Başkanı Çam ise Türkiye ile Bangladeş arasındaki kalkınma işbirliğinin geliştirilmesine yönelik kalıcı projeler hazırladıklarını ama 25 Ağustos sonrasında Bangladeş’te, ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlar da ulaştırdıklarını söyledi.
TİKA’nın 60’a yakın ülkedeki ofisiyle şu ana kadar 20 bin proje gerçekleştirdiklerini ve bir bebeğin anne karnından başlayan yaşam sürecinden ölümüne kadarki süreçte eğitim ve sağlık başta olmak üzere hemen hemen bütün alanlarda Türkiye’nin tecrübesini aktardıklarını ifade etti. Çam sözlerine şöyle devam etti, “Biz asla başka bir ülkenin ihtiyaçlarını masa başından planlamıyoruz. O ülkenin uzmanları ile görüşerek projeler hazırlıyoruz. Arka planda herhangi bir gizli ajanda olmadan çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı vermek istiyoruz”
Çam, Türkiye’nin de 3 milyonun üzerinde göçmeni misafir ettiğini belirterek Bangladeş’in durumunu çok iyi anladıklarını belirtirken TİKA olarak, insani yardım ihtiyaçları azaldıkça daha kalıcı projeler ile katkı vereceklerini söyledi.
Sonraki Haber
Manila’da 6 Farklı Bölgede Sağlık Taraması Gerçekleştirildi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filipinler’in başkenti Manila’da, yoksul kesimin yaşadığı 6 farklı bölgede gerçekleştirilen sağlık taraması projesi ile düşük gelirli nüfusun temel sağlık ihtiyaçlarına erişimine katkı sağlandı. Filipinler’de yaklaşık 1,8 milyon...