Haberler

06 Nisan 2018

Trablus’ta Bulunan Camilerin Halılarını Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan’ın ikinci büyük şehri Trablus’ta dört caminin halılarını yeniledi.

TİKA, Lübnan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Lübnan Cumhuriyeti İslam Vakıfları Genel Müdürlüğü Trablus Vakıf Dairesi’nin isteği üzerine TİKA, Lübnan’ın ikinci büyük şehri Trablus’ta dört caminin halılarını yeniledi.

Şehrin merkezî yerlerinde ve çarşı bölümünde bulunan, çoğu tarihi eser statüsünde olan Emir Seyfeddin Taynal tarafından 1336 yılında Memluk mimarisine göre inşa edilen Taynal Camii, geçmişten günümüze hem mescit hem de medrese olarak kullanılan Sidi Abdulvahid Camii, Büyük Mansuri Camiinin medreselerinden bir olan Kırtâi Bey Camii ve şehrin en merkezi caddelerinin kesiştiği noktada bulunan Al-Sıddîk Camii’nin halıları TİKA tarafından yenilendi.

Trablus Vakıf İdaresi, cami komiteleri ve cami cemaati yapılan çalışmalar için memnuniyetlerini ifade ederek, TİKA Başkanlığı’na şükran duygularını ifade ettiler.

Sonraki Haber

Başbakan Yıldırım Moğolistan'da

Başbakan Binali Yıldırım, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Moğolistan'daki projelerinin toplu açılışını yaptı. Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da temaslarını sürdüren Başbakan Yıldırım, Devlet Ulusal Yönetim Akademisi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Programın açılışında Moğolistanlı gençler,...