Haberler

24 Mayıs 2018

Tayland’da TİKA Tarafından İftar Programı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tayland’da 2015 yılında restorasyonu tamamlanan Bang Uthit Camisinde yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar programı düzenlendi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda iftar programları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Tayland’da 2015 yılında restorasyonu tamamlanan Bang Uthit Camisinde yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar programı düzenlendi.

İftar programına Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Tayland Müslüman Dünyası Politika Merkezi yetkilisi Narong Vosgsumitr ve THY Tayland Direktörü Ahmet Tuğcu katıldı.

Programda yaptığı açıklamada Türkiye’nin bölgede sevilen bir ülke olduğunu belirten Vosgsumitr, yapılan yardımların ülkesinde memnuniyetle karşılandığını ifade ederek, gerçekleştirilen iftar programından dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

Tayland Müslümanları (Siam Krallığı) Sultan II. Abdülhamid döneminde Osmanlı sevgisi ve hilafete olan bağlılıklarını göstermek amacıyla cami giriş kapılarının üzerine “Osmanlı Devlet Arması” işliyorlardı. Hilafet’in kaldırılmasının ardından ülkede bu uygulamaya son verildi ancak Bang Uthit Camisi'ndeki "Osmanlı Devlet Arması" adeta bir şeref madalyası gibi hala muhafaza ediliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Filipinler’e Eğitim ve Sağlık Desteği

Filipinler’in Bangsamoro Bölgesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen kalkınma projeleri kapsamında 5 okul ve 3 sağlık ocağı/doğum kliniği inşaatlarının temel atma törenleri yapıldı. Filipinler’de Moro Müslümanlarının yaşadığı ve tarihi bir süreçten...