Haberler

25 Mayıs 2018

Karadağ’da TİKA İftar Programı

Dünyanın birçok ülkesinde Ramazan ayının rahmet ve bereket iklimini insanlarla paylaşan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da iftar programı düzenlendi.

İftar programına Karadağ Başbakan Yardımcısı Zoran Pazin, Karadağ Kültür Bakanı Aleksandar Bogdanovic, Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Filistin Karadağ Büyükelçisi Rabii Alhantouli, Azerbaycan Karadağ Maslahatgüzari Anar Ayamov, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Ali Özgün Öztürk, Karadağ İslam Birliği Baskanı Rifat Feyzic, Karadağ Ortodoks Kilisesi Papazı Miras Dedeic ile birlikte yerel yöneticiler, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve 200’e yakın davetli katıldı.

TİKA OAK Dairesi Başkanı Ali Özgün Öztürk, iftar programındaki konuşmalarında, Türkiye’nin dostluk eli olan TİKA’nın, 2017 yılı itibariyle 140’tan fazla ülkede 25 binden fazla proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi. Öztürk, TİKA Podgoritsa Ofisi kurulduğu 2007 yılından bu yana 306 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini vurguladı.

İftar programında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip ise TİKA’nın Karadağ’da kurulduğundan buyana çok önemli projeleri hayata geçirdiğini kaydederek, iftar organizasyonundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç konuşmalarında, İslam kelimesi, Arapça ’da “Barış” kelimesiyle aynı anlama geldiğini belirtti. “İslam, Allah’ın sonsuz merhamet ve şefkatinin yeryüzünde tecelli ettiği huzur ve barış dolu bir hayatı insanlara sunmak için indirilmiş bir dindir ”diye devam eden Feyziç, İslam dinini bazı kişiler tarafından terör ile karşılaştırdığına değinerek maalesef bu söylentilerden dolayı çoğu zamanda İslam dinini savunmak zorunda kaldıklarını belirtti. Feyziç, Karadağ İslam Birliği adına İftar organizasyonundan dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Filistin’e Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayı münasebetiyle Filistin’e yönelik gıda yardımı desteğinde bulunuldu. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun talimatlarıyla TİKA tarafından Filistin’de bulunan mülteci kamplarının tamamını ve ihtiyaç sahibi aileleri destekleyen Komite,...