Haberler

04 Haziran 2018

TİKA’nın Tacikistan’da Yürüttüğü Ramazan Faaliyetleri

Ramazan ayında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan’ın Başkenti Duşanbe’de yer alan 1 No’lu Yetimhanede barınan 350 çocuğa iftar programı düzenlendi.

TİKA tarafından Tacikistan’ın Başkenti Duşanbe’de gerçekleştirilen iftar programına TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye Cumhuriyeti Duşanbe Büyükelçisi Ali Rifat Köksal ve yetimhanenin bağlı bulunduğu Duşanbe Belediyesi yetkilileri katıldı. İftar yemeğinin ardından Duşanbe Türkiye Türkçesi Eğitim Öğretim Merkezi (TÖMER) öğrencileri tarafından mini bir konser verildi, programın sonunda çocuklara hediye dağıtıldı.

TİKA tarafından organize edilen bir diğer iftar ise Çorboğ Zihinsel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirildi. Merkezde, 6-18 yaş arası 230 zihinsel engelli çocuğun katıldığı iftar programı öncesinde mini bir konser tertip edildi, zihinsel engelli çocuklar, gönüllerince eğlendi. Konserden sonra konuşma yapan Tacikistan Sağlık Bakanı Birinci Yardımcısı Umarzoda Saida Gayrat, TİKA’nın 2007 yılında gerçekleştirdiği bir proje ile içerisinde bulunduğumuz merkeze çok ciddi bir desteğinin bulunduğunu, bu ve benzeri desteklerinden ötürü TİKA’ya ve Türk halkına minnettar olduklarını dile getirdi. TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ve Türkiye Cumhuriyeti Duşanbe Büyükelçisi Ali Rifat Köksal TİKA’nın Tacikistan’da faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceğini ve önümüzdeki dönemde de sağlık projelerine önem verileceğini dile getirdiler.

Sonraki Haber

TİKA Azerbaycan’da Gençleri Unutmuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan’da sağlam davranış alışkanlıklarının kazandırılması ve aile değerlerinin korunmasına katkı sağlıyor. TİKA, Azerbaycan’da genç neslin topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine destek veren, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hayata...