Haberler

01 Ekim 2018

TİKA’dan Kosova’da Okul Tadilatı ve Donanımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova’nın başkenti Priştine’de 1.800 öğrencinin eğitim gördüğü  Elena Gjika İlköğretim Okulu’nda  kapsamlı tadilat ve donanım çalışmaları yapıldı.

Yaklaşık 200 öğrencinin Türkçe eğitim aldığı “Elena Gjika” İlköğretim Okulu’nda 18 sınıf, 3 kreş, 1 kütüphane, diğer tüm alanlar tadilat edilerek, sınıflar en modern eğitim araçlarıyla donatıldı.

TİKA ve Priştine Belediyesi ortak girişimiyle gerçekleştirilen projenin açılış programına Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, TİKA Kosova Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Belediye eğitim müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve diğer misafirler katıldılar.

Tadilatı yapılan öğretmen odasındaki basın toplantısında okul müdürü Fisnik Thaçi, “Elena Gjika” İlköğretim Okulu’nun 70 yıllık tarihindeki en kapsamı tadilat ve donanımın çalışmasının TİKA ve Piriştine Belediyesi işbirliğinde yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek eğitime yapılan bu yatırım nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini iletti.

Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti de eğitim alanında gerçekleştirilen bu projeden dolayı TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini ifade ederek, projenin Kosova’da eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlandığını belirtti. Ülkenin gelişmesinde eğitimin ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Ahmeti, çocukların modern şartlarda eğitim görmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

TİKA’nın sadece eğitimde değil, sağlık, restorasyon, tarım gibi alanlarda da çok başarılı projeleri hayata geçirdiğini kaydeden Priştine Belediye Başkanı, TİKA’nın gelecekte de önemli projelere imza atacağına inandığını söyledi.

T.C.  Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise yaptığı konuşmada TİKA’nın,  sadece Kosova’da değil dünyanın her yerinde proje geliştiren ve gerçekleştiren, gurur duydukları bir kurum olduğuna vurgu yaparak projeler arasında eğitim ve sağlık alanında hayata geçirilen projelerin öncelikli olduğunu ve ayrı bir önem arz ettiğini kaydetti. Büyükelçi Kılıç, TİKA’nın Kosova genelinde her iki alanda da çok ciddi ve önemli projeler gerçekleştirdiğini, bu nedenle de son derece mutlu olduklarını söyledi.

Yeni sınıflara kavuşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, yeni eğitim şartlarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Etiyopya'da Üniversite Öğrencilerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Etiyopya’da üniversiteye giriş sınavlarında başarı gösteren öğrencilere dizüstü bilgisayar ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Etiyopya İnşaat Bakan Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Assefa Keshito Dasho'nun himayesinde her yıl...