Haberler

02 Kasım 2018

Afrika’daki Çölleşmeye Türkiye Modeli

1 - 3

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Tarım ve Orman Bakanlığının işbirliğinde Uluslararası Çölleşmeyle Mücadele Eğitimi gerçekleştirildi.

17 ülkeden 33 temsilcinin katılımıyla Konya ve Mersin’de gerçekleştirilen eğitimlerde %70’i çölleşme tehlikesi altında bulunan tarım alanları, yanlış arazi uygulamaları, bilinçsizlik gibi etkenlerin neden olduğu erozyon ve çölleşme tehlikesi anlatıldı.

Türkiye’nin çölleşme ile mücadele ve ormancılık alanında sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmak üzere Afrika ülkelerine yönelik Konya’da Karapınar tecrübesi ve Mersin'deki örnek uygulamaların yerinde incelendiği toplantıya Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek, Arap Ligi-Tarımsal Kalkınmaya Yönelik Arap Organizasyonundan Khaleel Abdel Hameed Abu Afifeh, akademisyenler ile kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

Türkiye’nin çölleşme ile mücadele ve ormancılık alanında sahip olduğu bilgi birikimini Afrika ülkeleriyle paylaşmak için Konya’da Karapınar tecrübesi ve Mersin'deki örnek uygulamalar yerinde incelendi.

Dünya tarım alanlarının %70’i çölleşme tehlikesi altında ve bu tehlike giderek artıyor. İklim değişimleri, yanlış arazi uygulamaları, bilinçsizlik gibi etkenlerin neden olduğu erozyon ve çölleşme tehlikesi tüm dünya ülkelerini tehdit etmekte. Çölleşmeden en çok etkilenen Afrika kıtası olmakla birlikte Latin Amerika ve Asya’da hızla artan çölleşmeyle savaşmak zorunda kalıyor.

 

Sonraki Haber

Bosna Hersek Tarımı Genç Girişimcilere Emanet

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Saraybosna Üniversitesi Ziraaat Fakültesi Sebzecilik Bölümü'ne aşılı fide üretim ünitesi kuruldu. Bosna tarımı Türk genç girişimcilerin yeni teknolojisi ile tanıştı TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi tarafından Bosna...