Haberler

18 Şubat 2019

TİKA’dan Afganistan’da Bin Aileye Acil Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’nın Kuzey bölgesinde yer alan Cevizcan Vilayetinde merkez Şibirganda Faryab ve Sarıpul Vilayetlerinin farklı ilçelerinden terör faaliyetleri ve olumsuz mevsim koşulları dolayısıyla evlerini terk eden  ihtiyaç sahibi 1.000 aileye acil gıda yardımı yapıldı.

TİKA acil gıda yardımı kapsamında,  Faryab Vilayetinin Kurgan, Şirintegap, Devletabat, Kaysar ilçeleri ve Sarıpol Vilayeti Kohistanat ve Gusfendi  İlçelerinden terör faaliyetleri ve olumsuz mevsim koşulları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Cevizcan’da okullar, camiler gibi toplu alanlarda, çadırlarda yaşamlarını zor koşullar altında sürdürmeye çalışan  ihtiyaç sahibi 1.000 aileye gıda yardımı sağladı.

Dağıtım yapılan yerlerden birisi Cevizcan merkeze 5 km mesafede bulunan Mısırabad Köyü ilkokuluydu. Okula çevre vilayetlerden gelen 71 ailede yaklaşık 500 kişi yaşıyor. Okul binasında ve bahçe içerisinde bulunan çadırlarda, soğuk havaya ragmen zor koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Gıda desteğini alan aileler, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk halkından yapmış oldukları yardımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Dağıtılan acil gıda paketlerinde un, pirinç, sıvı yağ, çay, şeker, salça, barbunya ve tuz bulunuyor.

Sonraki Haber

TİKA Ortadoğu’daki Ecdad Yadigarina Sahip Çıkıyor

2. Abdülhamid döneminin en önemli projelerinden Hicaz Demiryolu'nun Amman istasyonunda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından sürdürülen proje kapsamında tarihi demiryolunun geçmişinin anlatılacağı müzenin yapımına ve istasyondaki 3 tarihi binanın restorasyonuna devam ediliyor....