Haberler

24 Nisan 2019

TİKA, 23 Nisan’ı Dünya Çocukları ile Birlikte Kutladı

23 Nisan vesilesiyle, dünyanın pek çok yerinde faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. 

Bangladeş’te Dakka'da bulunan iki özel eğitim kurumundaki yaklaşık 100 çocuğa hediyeler verildi. Ayrıca, özel eğitim veren okulun, engelli öğrencilere yönelik ihtiyaçları da temin edildi. Günün sonunda, çocukların sergilediği dans gösterileri izlendi.

Çocuklarla 23 Nisan coşkusunu paylaşan TİKA, Mozambik’te ise gerçekleştirilen etkinliklerde 0-14 yaş arası 56 çocuğun kaldığı Maputo 1 Mayıs Yetimhanesindeki çocuklarla bayramı kutladı. Türkiye Maputo Büyükelçiliği, Maputo Program Koordinasyon Ofisi ve Türk Hava Yollarının ortak çabaları ile gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklarla birlikte el işi ve boyama çalışmaları yapıldı. Çocuklar için özel olarak hazırlanan yemeğin ardından Türk ve Mozambik şarkıları eşliğinde danslar ve oyunlar oynandı. Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

TİKA, Azerbaycan’da da 23 Nisan vesilesiyle çocuklara 30 bin kitap dağıttı. “Kitabın Işığın Olsun” projesi ile Türk ve Azerbaycanlı yazarlar tarafından kaleme alınan çocuk kitapları Azerbaycan Türkçesine uyarlanmış şekilde çocuklara dağıtıldı.

TİKA, Türkiye'de de bayram coşkusunu çocuklarla paylaştı

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" 15'inci kez minik sanatseverlerle Ankara’da buluştu. Devlet Tiyatroları ev sahipliğinde TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilen festivalde Türkiye’den 14, yurt dışından 10; toplamda 24 farklı oyun sergilendi. Festivale katılan 3 binden fazla çocuk panayırda gönüllerince eğlendi.

Sonraki Haber

TİKA’nın Kırgızistan’da Yenilediği Okul Hizmete Açıldı

Kırgızistan’ın Çüy Bölgesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen Budenovka Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete girdi. Çüy Bölgesi Isık-Ata İlçesi Budenovka köyünün yerleşik ortaokulu 1975 yılında hizmete açılmıştı. 17 farklı milletten yaklaşık 750...