Haberler

12 Mayıs 2019

TİKA’dan İtalya’da Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İtalya’nın Milano ve Trieste şehirlerinde Müslüman göçmen ve Türklerden oluşan yaklaşık 400 Müslümana iftar organizasyonu düzenledi.

Milano’daki iftar organizasyonuna Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Dairesi (DOGAL) Başkanı Rıza Haluk Söner ve bölgedeki Müslüman topluluk temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Uludüz, iftarda yaptığı konuşmada, mübarek ramazan ayında bu iftarda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uludüz, “Müslümanların burada birlik olması bir arada olması kutsal ramazan ayında çok önemli, Türkiye her zaman bütün Müslümanların yanındadır bunu hiçbir zaman unutmayın. Bizim için Müslüman kardeşlerimizle birlik en önde gelen prensiplerimizden bir tanesidir” şeklinde konuştu. 

Ramazan’ın dostluk, barış, kardeşlik, dayanışma ayı olduğunu belirten TİKA DOGAL Başkanı Söner de “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere selamını getirdim. İslam karşıtı tepkilerin yükseldiği bu dönemde İtalya’daki göçmen ve sığınmacı kardeşlerimizin yanında olmak ve sahip çıkmak adına TİKA olarak böyle bir organizasyonu düzenlemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Trieste şehrinde düzenlenen programda ise Müslüman göçmenler ve Türkler TİKA’nın yenilediği Türk Şehitliği ve mescidini ziyaret ettikten sonra iftar sofrasında bir araya geldiler. İftara katılanlardan İsa Paşo, “Türkiye, İtalya’da Şehitlerimizin hatırasına sahip çıktı. Bizi de burada unutmadılar. Bu mübarek ayda bizi iftar sofrasında buluşturdukları için Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür ederim” diye konuştu. 

Sonraki Haber

Karadağ’ın Podgoritsa şehrinde TİKA İftarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2019 yılı Ramazan Programları kapsamında Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da iftar programı düzenlendi. İftar programına, Karadağ Ulaştırma Bakanı Osman Nurkoviç, Karadağ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kemal Puruşiç, Karadağ...