Haberler

19 Temmuz 2019

Nijerli Gençler ve TİKA Gönüllüleri El Sanatları Atölyesinde Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tecrübe Paylaşımı Programı kapsamında Nijer Niamey’de bulunan gönüllüler, Niamey El Sanatları Derneği ile birlikte “ Nijer ve Türk Gençleri Arasında Takı Tasarım ve El Sanatları Uygulamalı Eğitim Atölyesi”  düzenledi. 

Maarif Vakfı Nijer-Türk Dostluk Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, Nijerli engelli zanaatkârlar gönüllülere tecrübelerini aktarıp, deri mamulleri, kemik takı tasarımı ve örgü ev eşyaları yapım sürecini paylaştı.

Türkiye’den gördükleri destekten memnuniyetlerini dile getiren zanaatkârlar, ürünlerinin daha çok tanıtılabilmesi ve pazarda yer edinmesi adına Türk ve Nijerli yetkililerden destek beklediklerini belirtti. 

Katıldığı tecrübe paylaşımı programından duyduğu mutluluğu ifade eden ODTÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi Muhammed Onur Karamuk Nijer ile Türk gençleri arasında bir gönül köprüsü inşa etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Karamuk “TİKA’nın bölgede yaptığı çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduğum için çok gurur duydum. Bir Avrupa ülkesine gitmektense Afrikada bulunmak benim için çok önemliydi.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik öğrencisi Hasan Sarıtaş ise TİKA’nın “Tecrübe Paylaşım Programı” aracılığıyla Türk gençlerin bölge insanlarıyla tanıştırılmasının önemini belirterek  “Nijer’de olmak bambaşka bir duygu. Afrika kıtasının en fakir bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek ve onlarla birlikte birkaç gün geçirmek benim için oldukça mutluluk verici.” dedi.

TİKA ve Nijer Genç Girişimciler Bakanlığı işbirliği ile donanım ve malzeme desteğinde bulunulan engelli girişimciler ürünlerden elde ettikleri gelirle ailelerine destek sağlıyor.

18 Temmuz’da başlayan atölye çalışması 2 gün devam edecek.

Sonraki Haber

TİKA’dan Nijer’e Sağlık Hizmeti Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle BİSEG Gönüllüler Platformu işbirliğinde 50 kişiden oluşan gönüllü ekip ile 25. Nijer Sağlık Organizasyonu kapsamında Nijer'in Tesaoua ve Aquie şehirlerinde sağlık taraması, cerrahi operasyonlar, göz ameliyatları ve diş tedavileri gerçekleştirildi. Nijer’de...