Haberler

18 Eylül 2019

TİKA'dan Afganistanlı Kadınlara Meslek Edindirme Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan’ın kuzey bölgesinde yer alan Cevizcan Vilayeti'nde Akça Habibe Kadiri Kız Lisesinde kadınlara yönelik 6 ay sürecek meslek edindirme kursları başlatıldı. 

TİKA, Afganistan genelinde başta eğitim ve sağlık sektörü olmak üzere diğer alanlarda da önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Düzenlenen dikiş-nakış, aşçılık ve Türkçe kurslarında yaklaşık 150 kursiyer eğitim almaya başladı. Proje ile Afganistanlı kadınların iş hayatına katılımları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amaçlanıyor.

Afganistanlı kadınlar, TİKA tarafından düzenlen bu kurslar sayesinde, 6 ayın sonunda elde edecekleri mesleki bilgi ve deneyim ile sosyal hayata  daha aktif katılım sağlayarak, aile ekonomisine katkı sağlayacak. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Cibuti’ye Tarım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Cibuti Milli ve Mesleki Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Dikhil şehrinde bulunan Dikhil Teknik Lisesi’ne Seracılık Eğitimi Bölümü kuruldu. Toprak yapısı nedeniyle tarım yapılabilir arazileri ülke yüzölçümünün %1‘ine denk...