Haberler

15 Ekim 2019

TİKA’dan 7 ülkede Polis ve Güvenlik Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), hem Türkiye'de hem de Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kosova, Özbekistan, Sırbistan, Tunus ve Somali emniyet ve ordu mensuplarına eğitim verdi.

TİKA, Türkiye’nin güvenlik alanındaki tecrübesini aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda, emniyet ve jandarma teşkilat mensuplarına yönelik karşılıklı olarak tecrübelerin paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve karşılıklı ülkeler arası polis / asker teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler gerçekleştiriyor.

TİKA, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı iş birliğinde yürütülen “Uluslararası Polis / Güvenlik Eğitimi İş Birliği Projesi” kapsamında hem Türkiye'de hem de Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kosova, Sırbistan, Tunus, Somali ve Özbekistan’da bu ülkelerin emniyet ve jandarma teşkilatlarından 110 asker ve polise yönelik eğitim programları düzenlendi.

Program kapsamında, emniyet ve jandarma teşkilat mensuplarına yönelik karşılıklı olarak tecrübelerin paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve ülkeler arası polis ve asker teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında personellere, operasyonel planlama ve yönetim eğitimi, mühimmat, mayın, eyp, tespit ve imha kursu, narkotik suç soruşturmalar, uyuşturucu madde analizleri eğitimi, analitik sistemlerde analiz, terörizme karşı önemli tesisleri korum, cinayet suçu soruşturma, dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele ve kent güvenliği yönetim sistemleri alanlarında eğitimler verildi.

Sonraki Haber

Osmanlı'nın Asırlık Konsolosluğu TİKA ile Hayat Buldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) restorasyon çalışmalarıyla yepyeni bir görünüme kavuşan Etiyopya’nın Harar kentindeki son Osmanlı konsolosluğu Türkiye Maarif Vakfı çatısı altında kültür merkezi olarak halkın hizmetine sunuldu. Kültür merkezinin açılışını Türkiye'nin Addis...