Haberler

30 Ekim 2019

Hırvatistan’daki Türkoloji Öğrencilerinden Türkiye Ziyareti

Türkiye’ye Dil-Edebiyat-Kültür-Tarih Gezisi gerçekleştiren Zagreb Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğrencilerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ulaşım desteği sağlandı.

Zagreb Üniversitesi Felsefe Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkoloji Bölümünde eğitim alan Türkoloji Öğrencileri Kulübü üyesi 45 öğrenci TİKA’nın ulaşım desteği ile Türkiye’ye Dil-Edebiyat-Kültür-Tarih Gezisi gerçekleştirdi.

Gezide Belgrad ve Sofya’nın ardından Türkiye’deki ilk durak olarak Edirne’de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii ziyaret edildi. İstanbul’da Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Galata Kulesi gibi tarihi yerlere ziyaret gerçekleştiren öğrenciler ardından Ahmet Hamdi Tanpınar Müzesi ve oradan da İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine ziyaret gerçekleştirerek önemli eserler hakkında bilgi aldılar.

Hırvatistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna da giden öğrenciler Başkonsolos Dr. Sc. İvana Zerec ile tanışarak burada iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarını konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Beyaz Gezi’ programı kapsamında da daha önce ziyaret etmedikleri yerlere gittiklerini ifade eden Türkoloji Bölümü öğrencilerinden Marko Šapina Panorama 1453 Müzesi ziyaretinin kendisini çok etkilediğinden ve bir anda kendini İstanbul’un fetih döneminde yaşıyor gibi hissederek duygulandığından söz etti.

Sonraki Haber

Türk ve Macar Mimarlık Öğrencilerinden Ortak Araştırma ve Atölye Çalışması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlileri iş birliğinde İstanbul’da ve Budapeşte’de ortak araştırma ve atölye çalışmaları...