Haberler

16 Aralık 2019

Afganistan’da Eğitime Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Herat’ın Zindecan İlçesi’nde bulunan Şekiban Kasabası Mansur Ali Lisesi’nin spor sahası yenilenerek, öğrencilerin ve öğretmenlerin istifade etmeleri için kütüphane kuruldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından Herat’ın Zindecan İlçesi’nde bulunan ve Türkmenlerin ağırlıklı olarak yaşadığı,1070 öğrenci kapasiteli Şekiban Kasabası Mansur Ali Lisesi’nin spor sahası yenilenerek öğrencilerin ve öğretmenlerin istifade etmeleri için bir kütüphane kuruldu.  Bu vesile ile çok sayıda sözlük ve Türkçe öğretimi kitaplarının yanı sıra edebi, tarihi yayınlar, çocuk kitapları ve dünya klasiklerinden seçilmiş Darice ve Türkçe 650 kitap kütüphaneye bağışlandı.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Lise Müdürü Feda Mohammed Lütfi,  kütüphanenin öğrencilerin derslerindeki başarısını artıracağını, sadece ders kitaplarının eğitim için yeterli olmadığını, çeşitli alanlardaki kitaplarla desteklenmesinin öğrencilerin gelişmesi için önemli olduğunu belirterek, kütüphanenin zenginleştirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Kasaba genelinde Türkçe öğrenimine yoğun bir ilgi olduğunu aktaran Lütfi, TİKA ile Türkçe kursları açılması konusunda da işbirliğinin sürmesi temennisinde bulundu. Ayrıca okulun kız bölümündeki spor sahasının zemininin bozulması, pota ve voleybol direklerinin bakımsızlığı nedeniyle kullanılamadığını ve yapılan tadilat ile tekrar öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirten Lütfi, yardımlarından dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Törende söz alan TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, kütüphanedeki kitapların özenle seçildiğini, sadece öğrenci ve öğretmenlere değil tüm Şekiban halkına faydalı olacağını belirtti. TİKA’nın eğitime ayrı bir önem verdiğini belirten Çınar, bu konudaki çalışmalarının süreceğini söyledi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’da Sergi Salonuna Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilatı yapılan Herat Allâme Selçuki Sergi Salonu’nun açılışı, TİKA’nın düzenlediği kitap tanıtımı ve fotoğraf sergisi ile yapıldı. Herat şehrinin merkezinde bulunan ve kamuya ait tek salon olması nedeniyle,...