Haberler

14 Mayıs 2020

TİKA’dan Afganistan Halk Sağlık Bakanlığına Tıbbi Teçhizat Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın Covid-19 virüsle mücadelesine destek sağlamak amacıyla Afganistan Halk Sağlık Bakanlığı’na tıbbi cihaz ve ekipman teslim edildi.

Afganistan Halk Sağlık Bakanlığı Covid -19 salgını ile mücadelesine destek olmak amacı ile TİKA tarafından temin edilen Tıbbi cihaz ve donanımlar için bir teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Vahid Majrooh yaptığı açıklamada “Afganistan’ın yaşadığı zor günlerde yardımını esirgemeyen Türk Halkına minnettarız” ifadelerine yer verdi.

TİKA Kabil Ofis Koordinatörü Zühtü ÇAL ise ilk aşamada Ventilatör, Hasta Gözlem Cihazı ateş ölçer gibi cihazlarında aralarında bulunduğu tıbbi cihaz ve donanımın teslimatını gerçekleştirdiklerini, sonrasında da yine yardımları devam ettirmek istediklerini belirtti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Güney Afrika'da 600 Aileye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu. TİKA, Güney Afrika Cumhuriyeti Johannesburg şehrindeki yoğun nüfusa sahip ve...