Haberler

07 Temmuz 2020

TİKA’dan Fırat Kalkanı Harekât Bölgesine Mesleki Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Suriye’nin kuzeyinde mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi ve Kovid-19 ile mücadele projelerini hayata geçirdi.

2011 yılından bu yana devam eden Suriye iç savaşı, diğer sektörlerde olduğu gibi eğitim ve öğretim faaliyetlerini son derece olumsuz etkiledi. Fiziki altyapının yerle bir edilmesinin yanı sıra nitelikli insan gücü de söz konusu savaş nedeniyle önemli ölçüde azaldı.

Fırat Kalkanı Harekât bölgesi, Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü Suriye Koordinasyon Birimi tarafından koordine edilen Azez’de mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik, bölgede bulunan berberlik, kuaförlük, el sanatları, terzilik, dikiş, nakış ve yün kursu için TİKA tarafından malzeme desteği sağlandı.

Diğer bir yandan tüm dünyada etkisini sürdüren Kovid-19 salgını, bölgede de etkisini sürdürüyor. Bu kapsamda, Ahtarin, Azez, Çobanbey, Mare ve Soran bölgelerindeki 350 okul ve 5 halk eğitim merkezi bünyesindeki yaklaşık 110.000 öğrenci, 2.000 kursiyer ve 4.500 personelin eğitim öğretimlerine devam edebilmeleri, bölgedeki sağlık çalışanları ve çevrelerinin korumaları için dezenfektan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Azez Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Dezenfektan Üretim Atölyesi kurma projesi de TİKA tarafından gerçekleştirdi.

Projelerin açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Danışmanı Kamil Kolabaş, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile Azez Yerel Yönetim temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.

Mesleki eğitim projesi ile Türkiye’nin hem bu alanda sahip olduğu bilgi ve deneyimin paylaşılması hem de gönüllü geri gönderme mekanizmalarının yaygınlaştırılarak etkin bir şekilde uygulanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Ayrıca iç savaşın olumsuz etkilerinden en fazla zarar gören gençler ve kadınların mesleki eğitim ile gelir seviyesinin artırılması ve sosyo-ekonomik hayata katılımının sağlanması amaçlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Karadağ’da Karabuşko Polye Camisini Yeniledi

Karadağ’ın Tuzi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Karabuşko Polye Camii’nin tadilat ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlandı. Karadağ’ın başkenti Podgoritsa merkezine 7 km mesafede bulunan Karabuşko Polyo beldesi nüfusunun tamamına yakını Boşnaklardan...