Haberler

08 Ekim 2020

TİKA ve AA İş Birliğinde Arapça “Online Yeni Nesil Habercilik Eğitimi”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı (TİKA) ile Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen “Çevrim İçi  Yeni Nesil Habercilik Temel Eğitimi (Arapça) Programı” başarıyla tamamlandı.

TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü öncülüğünde, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan medya temsilcilerine yönelik video konferans yöntemiyle düzenlenen eğitim programının ilk gününde konuşan TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, TİKA olarak şimdiye kadar 40’ı aşkın ülkede 700’den fazla medya temsilcisine eğitim düzenlendiğini belirterek, “Muhabirlik eğitimlerinde ve iletişim çalışmalarında da Türkiye'nin köklü medya kurumlarından olan AA ile çalışmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini  kullandı.

TİKA ve Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde yürütülen MEP (Muhabir Eğitimi Programı) kapsamında 5-7 Ekim tarihleri arasında verilen Yeni Nesil Habercilik Temel Eğitimi Programı  Anadolu Ajansı Arapça Haberler Editörü  Hassan Mekki’nin “Gündem ve Kaynak” başlıklı dersi ile başladı.

 Eğitimin ikinci gününe AA Arapça Haberler Editörlüğü Başmuhabiri Mohamad Farrag’ın “Multimedya ve İnternet Haberciliği” dersi ile devam edildi,  ayrıca AA Suriye Muhabiri Hussein Nasser eğitime katılarak katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

 Eğitim üçüncü gününde  Mohamad Farrag’ın “Yeni Medya ve Sosyal Medya Uygulamaları” ve AA Arapça Haberler Editör Yardımcısı İbrahim Kılıç'ın “ Anadolu Ajansı’nın Arapça Haberlerinin Yapısı” dersiyle sona erdi.

 Eğitime Filistin, Irak, Lübnan, Mısır, Sudan, Tunus, Ürdün olmak üzere 7 farklı ülkeden 18 medya mensubu katıldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arjantin'deki Türkiye Cumhuriyeti İlkokuluna Malzeme Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan Türkiye Cumhuriyeti İlkokuluna yeni eğitim-öğretim yılı için ekipman desteği sağlandı. TİKA, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te ülkemizin adını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti ilkokulu’nun ihtiyaç...