Haberler

10 Kasım 2020

TİKA’dan Komor Adaları'nda Moroni Belediyesi’ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Komor Adalarında Moroni Belediyesi’ne temizlik işlerinde kullanılmak üzere  üç tekerlekli çöp kamyonu,  mekanik testere gibi ekipman desteğinde bulunuldu.

Proje kapsamında; belediye temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere üç tekerlekli çöp kamyonu,  mekanik testere, çim biçme makinesi, kürek, kazma, el arabası ve eldiven ekipmanlardan oluşan 14 kalem malzeme TİKA tarafından temin edildi.

Moroni Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temiz bir çevrede vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama alanı oluşturmak adına başlatacakları yoğun çalışmada mevsim şartları nedeniyle dağınık boş arazi, sokak ve caddelerde oluşan toz, çamur ve çöplerin temizliği belirli programlar dâhilinde insan ve makine gücü ile gerçekleştirecekler.

‘Temiz Çevre, Sağlıklı Toplum’ sloganıyla yola çıkan Moroni Belediye Başkanlığının ana arter konumundaki cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda başlatacakları temizlik seferberliğinde ihtiyaç duyacakları malzeme ve ekipmanlar TİKA Moroni Program Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen törenle Belediye yetkililerine teslim edildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Mohammed, TİKA tarafından sağlanan bu önemli destekle temizlik hizmetlerinin daha hızlı ve verimli olarak gerçekleştirileceğini belirtti. TİKA’nın her zaman yanlarında olmasından dolayı duydukları memnuniyeti de ifade eden Belediye başkanı Hasan, desteklerinden dolayı tüm TİKA yetkililerine teşekkür etti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’lı Öğrencilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Öncü Gençlik Derneği Faryablı Öğrenciler Yüksek Öğrenim Yurdu’na tadilat ve donanım desteği sağladı. Yükseköğrenim için Faryab’dan gelen ve zor şartlar altında Herat Üniversitesi’nde eğitimlerini...