Haberler

16 Kasım 2020

“Çevrimiçi Savunma Muhabirliği ve Kriz Bölgelerinde Habercilik Eğitimi Programı”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı (TİKA) ile Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen “Çevrimiçi  Savunma Muhabirliği ve Kriz Bölgelerinde Habercilik Eğitimi Programı” başarıyla tamamlandı.

Ülkemizde önemli basın kuruluşları işbirliğinde kurgulanan Muhabir Eğitim Programı (MEP), Medya Teknolojileri Eğitim Programı (METEP) ve Medya Yönetimi Eğitim Programı (MEYEP) kapsamında birçok spesifik alan eğitimi veren TİKA’nın 2017’den bu yana gerçekleştirdiği medya eğitimlerine 40’tan fazla ülkeden 700’dan fazla medya çalışanı katılım sağladı.

TİKA ve Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliği ile düzenlenen Muhabir Eğitim Programı kapsamında 9-13 Kasım tarihleri arasında dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan medya temsilcilerine yönelik video konferans yöntemiyle verilen 15 saatlik Çevrim İçi  Savunma Muhabirliği ve Kriz Bölgelerinde Habercilik Eğitimi’nin açılış programında konuşan TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli sosyal medyanın öncelikli haber kaynaklarından biri haline gelmesi ile artık savaşların yalnızca sahada yaşanmadığına, medyanın doğru ve etik bilgi aktarımında bu süreçte yüklendiği görevin ehemmiyetine ve bir fotoğrafın bile sürecin gidişatına yapabileceği olumlu ya da olumsuz etkinin büyüklüğü sebebi ile savunma muhabirliği ve kriz bölgelerinde haberciliğin layıkıyla yapılmasının önemine değindi.

Ayrıca açılış programında konuşan TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörü Mustafa Haşim Polat TİKA’nın AA Haber Akademisi, TRT ve Türkiye’nin medya alanında eğitim veren çeşitli üniversiteleri işbirliğinde gerçekleştirdiği “Türkiye Azerbaycan Medya Emekdaşlık Programı”ndan bu yana Azerbaycan ile medya alanında çeşitli işbirliklerinin gerçekleştirildiğine değindi ve daha birçok eğitim programının hayata geçirilmesi temennisini paylaştı.

Savunma Muhabirliği ve Kriz Bölgelerinde Habercilik Eğitimi kapsamında 5 gün boyunca     “ Çatışma Analizi”, “Kriz Bölgelerinde Haber Dili”, “Riskli Bölgelerde Habercilik” ve “Kriz Bölgelerinde Yerel Kaynaklar” gibi 9 farklı konu Anadolu Ajansı’nın deneyimli muhabirlerinin tecrübe paylaşımları eşliğinde işlendi.

Eğitim Azerbaycan’dan 42 medya mensubunun katılımı ile sonuçlandı.

 

 

 

Sonraki Haber

Kamerunlu Öğrencilere Yeni Eğitim Öğretim Yılında TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun genelinde yaklaşık 1500 öğrenciye 5 ayrı yerleşim biriminde okul kırtasiye malzemesi temin edildi. Kamerun 2020 Okula Dönüş Kırtasiye Dağıtımı Projesi kapsamında, ülkenin özellikle Boko Haram ve...