Haberler

27 Kasım 2020

TİKA’dan Senegal Radyo Televizyon Kurumunun Teknik Kapasitesinin Geliştirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Senegal Radyo Televizyon Kurumunun (RTS) teknik kapasitesinin geliştirilmesi projesi kapsamında RTS’ye video kamera, ses-ışık sistemleri ekipmanları desteğinde bulundu.

Senegal Radyo Televizyon Kurumunda yapılan teslim törenine T.C. Dakar Büyükelçisi Sn. Ahmet Kavas, TİKA Senegal Koordinatörü Kenan Yiğit, Yunus Emre Enstitüsü Dakar Müdürü Merve Işık Elsıkma, Türkiye Maarif Vakfı Senegal Koordinatörü Ahmet Göçen, RTS Genel Müdürü Racine Talla ve Genel Müdür Yardımcısı Seynabou Diop Sow katıldı.

Törende konuşan RTS Genel Müdürü Racine Talla daha önce başka ülkelerin kendilerine danışmadan ekipman desteğinde bulunduğunu ancak ihtiyaç gözetilmeden verilen bu malzemeleri kullanamadıklarını belirtti.  TİKA'nın daima kendilerine ihtiyaçlarını sorduğunun altını çizen Talla, kendilerine değer verildiğini ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kitle iletişim araçlarından olan radyo ve televizyon, insan hayatı içerisindeki önemini Afrika’nın geri kalanında olduğu gibi Senegal’de de halen koruyor. İşbirliği kapsamında verilen malzemeler özellikle RTS’ nin başkent Dakar dışındaki Matam, Sedhiou ve Kedougou şehirlerindeki bölge ofislerinin altyapılarını iyileştirmek ve yerel televizyonculuğu desteklemek amaçlı kullanılacak. 

TİKA tarafından geçmiş yıllarda da RTS ile işbirliği yapılmış ve bu kapsamda radyo teknik altyapısının geliştirilmesi amacıyla ekipman desteği ve Türkiye’de TRT tarafından RTS personeline mesleki ve teknik eğitimler verilmişti.

Sonraki Haber

TİKA’dan 4 Ülkedeki UNRWA Doktorlarına Kovid19 ile Mücadele Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı (TİKA), Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East-UNRWA)  ve Sağlık ve Medeniyet Derneği...