Haberler

24 Mayıs 2021

TİKA’dan Gagavuz Türkçesinin Korunmasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moldova Cumhuriyeti’nin Gagavuz Özerk Yerinde, okul öncesi çocukların Gagavuzca konuşmasını teşvik etmek amacıyla geliştirilen eğitim programına destek sağladı.

Moldova Cumhuriyeti’nin Gagavuz Yeri’nde Gagavuz dilinin geliştirilmesi ve özellikle okul öncesi çocukların Gagavuzca konuşmaya özendirilmesi amacıyla Meras Derneği tarafından düzenlenen “Lafet Gagavuzca” programına TİKA tarafından destek sağlandı.

Gagavuzca kullanımı konusunda farkındalık yaratılması amaçlanan proje kapsamında “Lafet Gagavuzca” Programı’na katılan ve başarı gösteren 34 çocuk ödüllendirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen “Lafet Gagavuzca” Programı sertifika töreninde dağıtılan başarı sertifikaları ve bisikletler, programa katılan Gagavuz çocukların yüzünü güldürdü.

Sonraki Haber

TİKA'dan Gürcistan'da Transplantoloji Dalının Geliştirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Gürcistan İşgal Edilmiş Bölgelerdeki Yerinden Edilmiş İnsanlar, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı arasında Gürcistan'da Transplantoloji dalının geliştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Tiflis'te Sağlık Bakanlığında düzenlenen imza törenine,...