Haberler

26 Mayıs 2021

TİKA’dan Filistin’de Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistin’in Beit Jala ilçesinde faaliyet gösteren Kültürel Mirası Koruma Kadın Derneğine sabun atölyesi kuruldu.

Beit Jala Kültürel Mirası Koruma Kadın Derneği bünyesindeki sabun atölyesinin ihtiyaç duyduğu üretim ekipmanları, ham madde ve ambalajlar TİKA tarafından temin edildi. Diğer taraftan proje kapsamında atölyede görev almak üzere 3 kişi istihdam edilecek. Aylık üretim kapasitesi 5 bin olan atölyenin ürünleri bölgeyi ziyaret eden yabancılar tarafından satın alınıyor.

Batı Şeria’da Nablus merkezli olarak 10. yüzyıldan itibaren gelişmeye başlayan sabun üretimi geleneksel bir ürün haline gelirken bölge halkı için de önemli bir gelir kapısı olarak görülüyor.

12 yıl önce hayırsever kadınlar tarafından kurulan Beit Jala Kültürel Mirası Koruma Kadın Derneği tarım, el işi, hamur ürünleri, sabun üretimi gibi alanlarda çalışmalar yürütüyor. Dernek buralardan elde ettiği gelir ile ihtiyaç sahibi kadınlara iş imkânı sağlarken, 35 yaşlının kaldığı huzurevinin masraflarını da karşılıyor. Dernek ayrıca tarımla geçinen yaklaşık yüz kadının elde ettiği ürünlerin nihai pazara ulaştırılmasına da aracı oluyor.

Kudüs’ün 10 km. güneyinde yer alan Beit Jala ilçesinin ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı. İlçe, Filistin’de inşa edilen duvardan en çok etkilenen yerleşim yerlerinde biri konumunda. İlçe halkı duvarın inşası ile birlikte tarım alanlarına erişim sorunu yaşarken, bu durum tarımla geçinen yerleşimcileri de derinden etkiliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Saraybosna Kantonu Yaşlılara Hizmet Merkezine Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başkent Saraybosna’da 370 yaşlıya barınma ve sağlık hizmeti sağlayan Saraybosna Kantonu Yaşlılara Hizmet Merkezine antibakteriyel yatak ve tekstil ürünleri desteği sağladı. 1952 yılından bu yana kamu kurumu olarak...