Haberler

31 Mayıs 2021

TİKA’dan Mozambikli Basın Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA) ile Anadolu Ajansı işbirliğinde Mozambikli basın mensuplarına “Enerji Muhabirliği Eğitimi” verildi.

TİKA ile AA işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim çerçevesinde Anadolu Ajansı uzmanları tarafından 3 gün süreyle birçok teknik konuya değinildi.

Mozambik Devlet Televizyonu, Mozambik Radyosu ve diğer ilgili kamu kurumlarından 17 muhabirin katıldığı eğitim sonrası düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları verildi.   

Maputo Büyükelçisi Hüseyin Avni AKSOY, eşi Sibel Aksoy ve TVM Genel Yayın Yönetmeni Cloudio Jone’nin katıldığı törende konuşan ve aynı zamanda deneyimli bir gazeteci olan Sibel Aksoy, gazeteciliğin değişimini ve iyi gazeteci olmak için yapılması gereken konulara değindi.

Büyükelçi Aksoy’un elinden sertifikalarını alan muhabirler, projelerin devam etmesi yönünde isteklerini yinelediler.   

Yeraltı kaynakları ile enerji üreticisi ülkeler arasına girmeyi hedefleyen Mozambik’te enerji muhabirliğinin önemi her geçen gün artıyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Hırvatistan'daki Ksaver Huzurevi'ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Ksaver Huzurevi'ne donanım desteğinde bulundu. 1997 yılında inşa edilen ve şu anda toplam 260 kişiye hizmet veren Ksaver-Zagreb Huzurevi'ne sanayi tipi çamaşır makinesi, hasta kaldırma...