Haberler

15 Nisan 2022

TİKA’dan Afganistan’da Yetimlere Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’da Ramazan ayında da yetimlerin yanında yer almaya devam ediyor.

TİKA, bu sene Ramazan İftar Programlarına Pervan ilinde bulunan 100 öğrencinin barındığı devlet yetimhanesinde iftar sofrası sererek başladı.  İftar programına, yetimhanede kalan farklı yaş gruplarından olan öğrenciler ve yetimhane personeli katıldı. Ayrıca başkent Kabil’de bulunan İmam Bukhari yetimhanesindeki öğrencilere ve yetimhane etrafındaki 600 aileye sıcak iftar yemekleri ulaştırıldı. Afganistan’ın farklı illerinden başkent Kabil’e sığınan ihtiyaç sahibi aileler Ramazan iftarlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.   

TİKA Afganistan’da üçüncü iftar sofrasını yine Kabil de bulunan Afgan Türk Dostluk (Allauddin Kız Yetimhanesi) Yetimhanesinede barınan farklı yaşlarda olan 90 kız ve erkek öğrenciler ile paylaştı. TİKA 2016 yılında yetimhaneye bir yeni yurt  ve diğer iki ögrenci yurdunun da tadilatını gerçekleştirmişti. 2018  yılında yetimhane içerisinde bulunan okulun tefrişatı ve donanımı da yine TİKA tarafından yapılmıştı. Bu projelere ek olarak 15 Ağustos 2021 yılı sonrası Afganistan’daki hükümet değişikliğinden dolayı gıda yetersizliği yaşayan Afgan Türk Dostluk Yetimhanesi ve Teyi Mesken Yetimhanesine 3aylık gıda, temzlik ve yakıt desteği sağlandı.

İftar programına katılan Yetimhane yetkilileri, programın öğrenciler için bir farklılık oluşturduğunu ve yetimlerin çok mutlu olduklarını belirttiler. Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluğa ve kadim ilişkilere değinen yetkililer, “Türkiye devletine ve halkına şükranlarımızı sunuyor ve dualarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandılar. İftar sonrası akşam namazını cemaatle kılan öğrenciler, namaz sonrası Türkiye ile Afganistan dostluğunun daim olması ve iki ülkenin her türlü müsibetlerden korunması için toplu dua ederek yüksek sesle âmin nidalarıyla iştirak ettiler.

 

Sonraki Haber

TİKA’dan Namibya’da Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Windhoek Islamic Center iş birliğinde Namibya’nın başkenti Windhoek’te iftar programı düzenledi. Başkent Windhoek’te bulunan Windhoek Islamic Center iş birliği ile düzenlenen iftar programına Windhoek ve çevresindeki şehirlerde...