Haberler

02 Haziran 2022

TİKA’dan Suriye’de Kırsal Kalkınmaya Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Fırat Kalkanı Operasyon Bölgesinde bulunan Çobanbey, Mare ve Ahtarin’de kentlerinde ineklerin kalitesinin iyileştirilmesi, süt veriminin yükseltilmesi ve sayısının arttırılması amacıyla “Suni Tohumlama Projesi” hayata geçirdi.

Proje ile bölgede seçilecek 255 hayvana dişi garantili yüksek verimli boğa sperması uygulanması planlanıyor.

Uygulama sayesinde bölgedeki süt veriminin ortalama 12 litreden 25 litreye çıkarılarak, yerelde artan süt üretiminin kırsal kalkınmayı desteklemesi hedefleniyor.

Çobanbey’e bağlı Kantara köyünde yapılan projenin açılış programına, Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçeoğlu ve Çobanbey Yerel Meclis Başkanı İsmet Abbas katıldı.

Açılışta konuşan Abbas, “Türkiye Cumhuriyetine ve TİKA’ya çok müteşekkiriz. Bu yöntemin bölgemizde hayvancılığa hayat vereceğine inanıyoruz” dedi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Tunus'ta Bilim ve İcat Merkezine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'ta Monastir Bilim Merkezi Bünyesindeki Bilim ve İcat Müzesinin Modernizasyonunu gerçekleştirdi. TİKA tarafından tamamlanan, başkent Tunus'un 160 kilometre güneyinde yer alan Monastir kentindeki Bilim ve İcat Müzesinin modernizasyon...