Haberler

16 Kasım 2022

TİKA’dan Tacikistan’da Mesleki Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Tacikistan Cumhuriyeti Turizm Geliştirme Komitesi iş birliğinde Duşanbe Hizmet ve Turizm Meslek Lisesi Aşçılık ve Pastacılık Bölümünde Uygulamalı Eğitim Merkezi kurdu.

Turizm sektörü Tacikistan’da yeni gelişen bir sektör olup sektörün yetişmiş eleman tedariki konusunda önemli sorunları bulunuyor. Özellikle başkent Duşanbe’de son yıllarda servis sektörü ciddi bir atılım yapmış olup, burada yeni oteller ve farklı ülkelerin mutfağını sunan birçok yeni restoran hizmete girdi. Ancak, sektör istihdam etmek için yetişmiş eleman bulma konusunda ciddi sorunlar yaşıyor.

Bu doğrultuda TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile Başkent Duşanbe’de turizm alanında mesleki eğitim veren tek eğitim kurumu olan Duşanbe Hizmet ve Turizm Meslek Lisesi Aşçılık ve Pastacılık Bölümüne uygulamalı eğitim merkezi kuruldu.

Proje kapsamında, merkezin tüm tadilatı yapılarak, uygulamalı eğitim için gerekli olan tüm alt yapı ve ekipmanlar tedarik edildi. Sağlanan destekle söz konusu lisesinin eğitim alt yapısının güçlendirilmesi, uygulamalı eğitim kapasitesinin arttırılması ve öğrencilerin daha modern şartlarda eğitim almaları amaçlanıyor.

TİKA tarafından hayata geçirilen projeyle, Duşanbe’de hizmet sektörüne eleman yetiştirmek üzere eğitim veren Duşanbe Hizmet ve Turizm Meslek Lisesinde eğitim alan öğrencilerin pratik becerilerinin geliştirilmesi, kolay iş bulma imkanlarının arttırılması ve sektörün yetişmiş elaman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Duşanbe Hizmet ve Turizm Meslek Lisesi Aşçılık ve Pastacılık Bölümü Uygulamalı Eğitim Merkezinin açılışı Turizm Geliştirme Komitesi Başkanı Tociddin Curazoda, Çalışma, Göç ve İstihdam Bakan Yardımcısı Alişer Alizoda, TİKA Duşanbe PKO Koordinatörü İbrahim Erbir ile farklı kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

Zeytindalı Operasyon Bölgesi Tarım Altyapısı TİKA İle Güçleniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Cinderes Bölgesi’nde sera projesi hayata geçirildi. Cinderes Bölgesinde ana geçim kaynağını tarım sektörü oluşturuyor. Zeytin üretimi ile ön planda olan...